Houdoe en bedankt: Wat kan wél in plaats van wat mag niet.

#Houdoecorona / Campagne fase 3

Houd oe (eige goed) en bedankt!
Voor Gemeente Oosterhout ontwikkelde we in opvolging van de eerdere #houdoecorona campagnes een nieuwe campagne met positieve boodschappen om de inwoners van Oosterhout te bedanken voor hun doorzettingsvermogen, moed, hulp, brede schouders, inzet en vertrouwen. Bij het ontwikkelen van deze campagne hadden we op de dag af 1 jaar lang Corona in Nederland.

Een jaar van onzekerheid, lockdowns, avondklokken, thuiswerken, r-waardes, scholensluitingen, te veel om op te noemen. Er is gigantisch veel flexibiliteit gevraagd van mensen, overheden, ondernemers. En er mocht meer niet dan wel.
Dat stuitte op verzet, onbegrip, zelfs op rellen. Maar er gebeurde ook iets anders: mensen werden creatief, sportief en zochten de grenzen op van wat wél mogelijk was, wat wél mocht, wat wél kon. Online verjaardagsborrels, thuis uit eten, wandelafspraken, buiten sporten, kaarten sturen, drive-by felicitaties. You name it.

Wat kan wél in plaats van wat mag niet.
We zorgden voor elkaar, hielpen elkaar waar nodig en jongleerden tussen werk, thuisscholing, gezin, familie en vrienden. Ondanks een ieders grote prestatie is bij veel mensen de koek inmiddels op.

Eenzaamheid, corona-moeheid, en het ontbreken van perspectief heeft een niet mis te verstaan litteken achter gelaten.

Vrijheid is wat iedereen zou willen, maar ondanks de lichtpuntjes die beginnen te verschijnen aan de horizon blijft het een enorm lastige tijd. Wanneer kunnen we weer…?

De wensen die we al hadden vanaf het begin van de coronaperiode lijken na een koude en lange winter soms zelfs verder weg.

“Wat echt zou helpen is natuurlijk dat corona verdwijnt en dat we samen het virus uit kunnen zwaaien. Zo ver zijn we helaas nog niet.
We zullen nog moeten volhouden en de laatste loodjes… die wegen inderdaad het zwaarst.”

Doorpakken dus..
Na “houd oe aan de regels” zijn we in de communicatie langzaam opgeschoven naar “houd oe eige goed”, “houd oe fit” en “houd oe bezig”.
Daar wilden we graag verder op doorpakken en naast laten zien “wat wél kan in plaats van wat niet mag” mensen ondersteunen met een persoonlijk hart onder de riem, een positieve noot, een compliment, een woord van dank, een lichtpuntje, een stip op de horizon.

En daarom: HOUDOE EN BEDANKT!
In de lijn van de vorige campagnes ontwikkelde we daarom een gepersonaliseerde campagne met positieve boodschappen om de inwoners van Oosterhout te bedanken voor hun doorzettingsvermogen, moed, hulp, brede schouders, inzet en vertrouwen. Samen krijgen we meer voor elkaar, samen zijn we er voor elkaar, maar ook samen bedanken we elkaar. Houd oe (eige goed) en bedankt!

  • Klant

    Gemeente Oosterhout

Terug